Verkeersbrug stroomkanaal Lemmer

Om de aanleg van een nieuw te bouwen brug te realiseren ,over het stroomkanaal te Lemmer, heeft onze opdrachtgever gekozen voor twee tijdelijke bruggen. Deze tijdelijke bruggen hebben als doel het doorgaande verkeer te laten doorstromen. Hiertoe is gekozen voor een zwaarverkeers brug en een voetganger-,fietsbrug. Deze zijn voorzien van betonnen landhoofden welke door de aannemer zijn geplaatst. vanwege de grote overspanning is er gebruik gemaakt van verschillende tussenpunten.

Er is gekozen voor een zwaarverkeersbrug, type plaatliggerbrug, welke scharnierend is geplaatst. Deze is voorzien van een dicht rijdek met voertuigkerende vangrail.

De voetgangersbug is een paneelbrug systeem welke eveneens voorzien is van een gesloten dek. De zijkanten is aan 1 zijde uitgerust met gegalvaniseerde hekwerken. De ander zijde is uitgerust met gesloten platen. Op deze manier is het langzaam verkeer gescheiden van het snel / zwaar verkeer en hebben de gesloten metalen platen een geluidskerende werking. de afmetingen is 93 x 3meter.

Locatie: 

Plattedijk 16, 8531 PC Lemmer, Nederland

Deel op:

Projectdetails

Oplossing
Plaatliggerbrug
Type
JSB
Lengte
93m
Breedte
7m
Hoogte
1,2m
Gewicht
250T
Toelaatbare verkeersbelasting
60
Plaatliggerbrug

Uitgelicht

Afwateringskanaal te Gramsbergen
Project

Afwateringskanaal te Gramsbergen

Omdat op deze locatie in Holtheme de bestaande brug is afgekeurd voor gebruik van zwaar verkeer, was onze opdrachtgever snel op zoek naar een tijdelij...
Plaatliggerbrug (JSB)
Oplossing

Plaatliggerbrug (JSB)

Jansons plaatliggerbruggen (JSB) zijn ontworpen voor tijdelijke toepassingen, met name in gebieden met een hoge verkeersintensiteit en waar een vrije...