Noodbrug voor zwaar verkeer

Vanwege een reparatie aan een betonweg in de Dardannellenstraat op de Maasvlakte / Rotterdam was deze doorgaande weg afgesloten voor alle verkeer. Omdat deze weg een ontsluitingsweg is voor een groot industrieterrein dat erachter ligt, ontstond er per direct een probleem wat vroeg om een snelle oplossing. Op 2 april rond half vijf 's-middags werd er gebeld met de vraag of er met spoed een brug van 15 meter, met opritten aan beide zijden, geleverd kon worden.

Meteen heeft Janson Bridging de benodigde elementen bij elkaar gehaald, leuningen omgebouwd, opritten vrijgemaakt en vrachtwagens geladen. Om 10 uur ’s-avonds werd er een brug geladen met een gewicht van totaal 60.000 kilo. Dezelfde avond is deze nog geplaatst op de bestaande betonweg.

Deze oplossing betreft een Balkbrug, welke bestaat uit 3 elementen naast elkaar. 2 elementen zijn 1,5meter breed en 1 veld is 2,1meter breed. Omdat deze elementen allemaal dezelfde vorm hebben kan dit brugsysteem in veelvouden van 1,5 of 2,1 meter worden opgebouwd.
Aan deze brug is aan beide zijden een oprit gemonteerd, deze heeft dezelfde breedte als de hoofdoverspanning. De opritten sluiten aan op het bestaande beton door middel van kleppen. Deze brugconstructie is geschikt voor alle type verkeer, hierdoor kon er direct door vracht- en personen wagens weer gereden worden over deze drukke weg.

Deel op:

Projectdetails

Oplossing
Balkbrug
Type
JSK-JBB
Oplossing
Balkbrug
Type
Bridges,Heavy traffic bridges
Lengte brug
13,5m
Breedte
5,1m
Gewicht
60T
Toelaatbare verkeersbelasting
60+T
Balkbrug

Uitgelicht

Evenementenbrug Oktoberfest Dongemond
Project

Evenementenbrug Oktoberfest Dongemond

Om toegang te krijgen tot het evenement 'Oktoberfest Dongemond 2015, heeft Janson Bridging een tijdelijke brug geplaatst. Het betreft een zwaar verkee...
Balkbrug (JSK-JBB)
Oplossing

Balkbrug (JSK-JBB)

Jansons balkbruggen (JSK-JBB) zijn ontworpen voor een relatief korte vrije overspanning tot maximaal 21 meter. De balkbrug wordt vaak ingezet als tijd...