Voetgangersbrug met toog

Omdat er een nieuwe brug gebouwd wordt heeft onze opdrachtgever besloten om gebruik te maken van een tijdelijke brug. Hierbij is rekening gehouden met verschillende voorwaarden zoals belasting en profiel van vrije ruimte onder de brug.

Om te voldoen aan de eisen voor het profiel van vrije ruimte zou normaal gesproken gebruik gemaakt worden van een tussen ondersteuning. In dit geval hebben wij deze niet aangebracht maar is er gekozen om de brug aan te passen zodat deze voorzien is van een toog. De tijdelijke brug kan gebruikt worden door zowel voetgangers als fietsers.

De tijdelijke voetgangersbrug heeft een lengte van 30 meter en maat geen gebruik van tussenpunten. Door gebruik te maken van de hulponderdelen is een ruimte onder de brug gerealiseerd van minimaal 1,5meter. Verder is de brug voorzien van een gesloten stalen dek met slijtlaag en vaste leuning. De montage van de brug is in 1 dag gerealiseerd.

Deel op:

Projectdetails

Oplossing
Bruggen
Type
JPB-P
Lengte brug
30m
Breedte
3m
Hoogte
1,5m
Gewicht
20 ton
Toelaatbare verkeersbelasting
5 KN/m2
Oplevering
26-07-2019
Voetgangersbrug

Uitgelicht

The Passion
Project

The Passion

The Passion vond dit jaar plaats in Dordrecht, op het Maartensgat. Meer dan 15.000 mensen waren aanwezig bij dit live televisiespektakel over het lijd...
Voetgangersbrug (JPB-P)
Oplossing

Voetgangersbrug (JPB-P)

Jansons lichte verkeersbruggen worden ingezet voor licht verkeer, met name voor fiets- en voetgangersbelastingen. Eventueel kan een incidenteel voertu...